Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Algeciras

EMBASSAMENTS

Embassament de la Rambla de Algeciras

Situació

La presa de La Rambla de Algeciras està situada sobre la rambla d'Algeciras, afluent del riu Guadalentín pel marge esquerre, en la conca del Segura. Està emplaçada entre el Cerro del Castro de la Atalaya pel marge dret i el Pico de Castellar per l'esquerra, al terme municipal d'Alhama de Múrcia (Múrcia).

Les coordenades del punt d'intersecció del riu amb l'eix de la presa respecte del meridià de Greenwich són:

Longitude 1º 23' 05" Oest
Latitude 37º 53' 23" 9 Nord

El punt d'intersecció referit anteriorment té les següents coordenades U.T.M.:

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=641.939
Y=4.194.529

Accessos a la presa i embassament

La presa disposa de tres accessos, els quals partixen de l'autovia A-340 en el tram comprés entre Librilla i Alhama de Múrcia. Com a part integrant de les instal·lacions de la presa se situa el camí d'accés a coronació, amb pas per la bassa de regulació i pel sobreeixidor i que també conduïx a la berma alta i al conducte de ventilació lateral de la galeria perimetral, i el camí que dóna accés a la Casa de l'Administració, l'estació de bombament i a la galeria i la caseta de vàlvules del desaiguament de fons.

Com a part integrant de les instal·lacions de la presa se situa el camí d'accés a coronació, amb pas per la bassa de regulació i pel sobreeixidor i que també conduïx a la berma alta i al conducte de ventilació lateral de la galeria perimetral, i el camí que dóna accés a la Casa de l'Administració, l'estació de bombament i a la galeria i la caseta de vàlvules del desaiguament de fons.


L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar