Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Crevillent

EMBASSAMENTS

Embassament de Crevillente

Situació

La presa de Crevillent, coneguda també com a Depòsit Regulador del Canal de Crevillent, està ubicada al barranc del Bosch. Este barranc té un cabal discontinu, amb un fort estiatge, per la qual cosa les aportacions procedents de la conca pròpia són pràcticament inexistents; la seua principal font d'alimentació és el Canal de Crevillent. Este Canal discorre a cotes inferiors a les de l'embassament, per la qual cosa l'aigua pot, o bé, continuar directament cap al sistema de distribució de la zona regable, o bé, ser derivada cap a una estació de bombament que l'eleva a l'embassament per al seu regulació. L'estació de bombament està situada en el marge esquerre del Canal, a les proximitats del peu de presa, i el cabal bombat arriba a l'embassament a través d'una presa reversible que discorre en túnel davall l'estrep dret de la presa.

La presa de Crevillent i el seu embassament es localitzen en el full 893 (Elx) del Servici Geogràfic de l'Exèrcit, a escala 1:50 000, en la seua edició de 1997. La presa tanca el Barranc del Bosch, a uns 6 km aigües amunt de la seua desembocadura en la Llacuna Laguna del Fondo.

Les coordenades geogràfiques de la intersecció de l'eix de la presa amb el Barranc del Bosch són les següents:

Les coordenades U.T.M. del punt anterior són :

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=693.429
Y=4.236.689

Les coordenades geogràfiques (referides al meridià de Greenwich) són:

Longitud 2º 53' 45" Oest
Latitud 38º 15' 25" Nord

Accessos a la presa i embassament

La presa està emplaçada en la intersecció de l'antiga carretera CN-330 -que enllaça Crevillent amb Albacete (hui dia CN-325)- amb el barranc del Bosch, al terme municipal de Crevillent, província d'Alacant, Comunitat Autònoma Valenciana. Des de Múrcia s'arriba a la presa de Crevillent a través de l'autopista del Mediterrani A-7 (E-15), per a després prendre l'eixida de Crevillent, creuar esta localitat i tòrcer en una desviació per a agafar l'actual carretera N-325. L'accés a la presa està convenientment senyalitzat en el PK 19,000 d'esta última via. Les vivendes de la presa es troben a uns dos-cents metres i s'accedix a elles a través d'un camí pavimentat.

L'entorn geogràfic de l'embassament està molt poblat i la distància per carretera des de la presa a les ciutats més importants és d'1,5 km a Crevillent, 11 km a Elx, 47 km a Múrcia i 28 km a Alacant. L'estació de ferrocarril i l'aeroport més pròxims són els de la ciutat d'Alacant.L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar