Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Moratalla > Situación

EMBASSAMENTS

Embassament de Moratalla.

Situació

L'embassament associat a la presa de Moratalla i el seu entorn es troben dins de la Conca del Segura, en la Regió de Múrcia, al N.O. de la Comunitat Autònoma. Concretament estan localitzats en la fulla 889, MORATALLA, del IGN a escala 1: 50.000. El territori correspon a la província de Múrcia, terme municipal de Moratalla.

Les coordenades U.T.M. del punt anterior són:

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=609307
Y=4.233.564


Accessos a la presa i embassament

L'accés a la presa des de Múrcia es realitza a través de l'autovia A-30 Murcia-Madrid, arribant a l'enllaç amb la venda de l'Olivera. Des d'aquest punt es continua fins a Calasparra per la carretera C-3314, amb un recorregut de 24 km. Des d'aqueixa localitat es pren la carretera MU-510 que enllaça Calasparra amb la carretera C-3211, trobant-se a 4 km el començament del camí d'accés a la tancada.

Aquest accés voreja la zona de la vega del riu, ascendint després fins a la faldilla de l'espigó calcari de la marge dreta per a acabar enllaçant amb la coronació de la presa pel seu marge dreta, després de recórrer una longitud de 1140 m.

Altre possible accés des de Múrcia es realitza mitjançant l'autovia que uneix la capital amb Caravaca de la Cruz. Just abans d'arribar a aquesta població s'ha de prendre el desviament en direcció a Calasparra. Des d'aquesta població l'itinerari a seguir coincideix amb l'explicitat anteriorment.

A més es pot accedir al camí d'accés a la presa des de la carretera C-3211, que uneix les poblacions de Socovos i Moratalla, seguint per la MU-510.

L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar