Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Santomera

EMBASSAMENTS

Embassament de Santomera

Situació

La presa de Santomera es troba situada en el riu Santomera, afluent del Segura pel seu marge esquerre en un lloc anomenat “Los Ásperos” al terme municipal de Santomera (Múrcia). Va ser concebuda i construïda sota la denominació de “Obres per a retenció i aprofitament de les aigües de les rambles de Santomera i Abanilla, mitjançant elpantà de Santomera i com a obra de defensa de la Vega Baixa del Segura” amb la principal finalitat de defensa de la Vega Baixa del Segura contra les catastròfiques avingudes de les rambles de Santomera i Abanilla.

La intersecció de l'eix de la presa amb el llit del riu es produïx en el punt de coordenades geogràfiques següents:

Les coordenades geogràfiques (referides al meridià de Greenwich) són:

Longitude 1º 05’ 14” Oest
Latitude 38º 05´ 37,3” Nord

Les coordenades U.T.M. del punt anterior són:

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=667.608
Y=4.218.123


Accessos a la presa i embassament

L'accés a la presa s'efectua des de Múrcia a través de l'Autopista que unix esta població amb Alacant. A 12 km, en l'eixida de Fortuna es pren direcció a eixa població i, a uns 2 km, es troba a la dreta el cartell indicador del camí d'accés a les instal•lacions.

La ciutat pròxima més important és Múrcia, de la qual dista uns 12 km. Nuclis de menor importància però també pròxims són Molina de Segura (24 km), Fortuna (9 km), Abanilla (13 km) i Orihuela (15 km). La població més pròxima (sense tindre en compte xicotets grups dispersos de població) és Santomera, situada a 5 km.

L'estació de ferrocarril més pròxima és la de Múrcia-El Carmen, de la qual dista 12 km, de la línia RENFE Madrid–Albacete-Múrcia-Cartagena (Línia LR15). L'aeroport més pròxim és el de Múrcia-San Javier, situat a 44 km.


L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar