Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Boquerón > Situación

EMBASSAMENTS

Embassament de l'Aladroc

Situació

La presa de la rambla de l'Aladroc s'emmarca en les actuacions de defensa de la marge esquerra del riu Món, dins del Pla General de Defensa contra Avingudes de la Conca del Segura. :

La rambla de l'Aladroc se situa en la zona Suroriental de la província d'Albacete. És una llera curta, d'uns 10 km, que discorre encaixat entre les serres de Les Fraccions i Peñarrubia fins a incorporar-se a la rambla del Cogombre, continuant els cabals per aquesta llera altres 6 km abans de desembocar en el riu Món, a uns 13 km de l'entrada en l'embassament de Camarillas. :

La presa de la rambla de l'Aladroc es troba a l'Oest de la localitat d'Hellín, a uns 5 m de distància. Els terrenys ocupats pel got pertanyen al terme municipal d'Hellín. :

Les coordenades U.T.M. del punt anterior són:

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=607.887
Y=4.264.512


Accessos a la presa i embassament

L'accés a la presa de la rambla de l'Aladroc des d'Albacete es realitza seguint l'itinerari descrit a continuació: eixida d'Albacete en adreça Murcia per l'autovia A-30; desviament en l'eixida d'Hellín seguint la carretera CM-412 fins a aquesta localitat; ja a Hellín es pren la carretera CM-3213 cap a Liétor. A uns dos quilòmetres i mig de la localitat d'Hellín es pren un desviament senyalitzat a la dreta que duu fins a la presa de la rambla de l'Aladroc. La longitud total del recorregut des d'Albacete és d'uns 64 km.

Com accés alternatiu es descriu el següent itinerari: eixida d'Albacete en adreça Murcia per l'autovia A-30; a l'altura de Pou-La Canyada, desviament cap a Pozohondo per la CM-3210; en Pozohondo es pren la CM-313 fins a Penyes de San Pedro i des d'ací, la CM-3203 en direcció a Elx de la Serra; a l'arribar AL Villarejo es pren la CM-3213 cap a Hellín i, passada la localitat de Liétor, a uns 27 km d'aquesta última, apareix un desviament senyalitzat a l'esquerra que duu directament fins a la presa de la rambla de l'Aladroc. En aquesta segona alternativa, la longitud total del recorregut des d'Albacete és d'uns 106 km.

L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar