Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Mayés

Embassaments

Embassament del Mayés

Finalitat.

La Presa del Mayés va ser concebuda amb la finalitat d'embassar les aigües rebudes per la Impulsió de la Presa d'Ojós per a, mitjançant elCanal de la Marge Dreta del Segura, atendre les necessitats de reg de la zona V (Yéchar, Casa Alta i Campos del Río), Sangonera, Librilla, Alhama, Totana, Lorca, Almeria i l'abastiment de Lorca.

Per a la construcció de la presa no va ser necessari inundar cap població, però sí alguna senda i una línia elèctrica d'alta tensió que va caldre desviar. Les obres van consistir en la construcció d'una presa de materials solts, amb nucli impermeable, de planta corba i amb la convexitat cap a aigües avall.

Foto Embassament del Mayés
Embassament del Mayés

En el seu estrep esquerre es va emplaçar el sobreeixidor de superfície. L'obra d'arribada de la impulsió està ubicada en el marge esquerre de l'embassament, a pocs metres del sobreeixidor. Una torre de presa ubicada en l'embassament, a dotze metres (12 m) del peu de presa d'aigües amunt, arreplega les aigües destinades als regs i al desaiguament de fons. Mitjançant una galeria que travessa normalment la presa, en l'interior de la qual s'han emplaçat les conduccions, arriben els cabals fins a la caseta de presa, on s'entreguen al canal. Una passarel•la d'accés unix l’esmentada torre amb el marge dret de l'embassament. La conducció del desaiguament de fons continua a partir d'esta caseta de presa de canal fins a les proximitats del bol amortidor del sobreeixidor de superfície, on desemboca per la seua obra de desaiguament.

Foto Embalse del Mayés
Embassament del Mayés

abans següent tornar