Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Mayés

EMBASSAMENTS

Embassament del Mayés

Situació

La Presa del Mayés es troba situada al terme municipal d'Ojós (Múrcia). Va ser concebuda i construïda sota la denominació de “Obres del Canal del Marge Dret del Segura. Impulsió d'Ojós. Depòsit Regulador” amb la finalitat d'embassar les aigües rebudes per la Impulsió de la Presa d'Ojós per a, mitjançant elCanal de la Marge Dreta del Segura, atendre les necessitats de reg de la zona V (Yéchar, Casa Alta i Campos del Río), Sangonera, Librilla, Alhama, Totana, Lorca, Almeria i l'abastiment de Lorca. Per a la seua ubicació es va triar una tancada àmplia existent a la Rambla del Mayés, xicotet rierol afluent del riu Segura.

La intersecció de l'eix de la presa amb el llit del riu es produïx en el punt de coordenades geogràfiques següents:

Les coordenades geogràfiques (referides al meridià de Greenwich) són:
Longitude 38º 6´ 44,53” Nord
Latitude 1º 22´ 30,56” Oest

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=642.308
Y=4.219.561

L'estació de ferrocarril més pròxima és la d'Archena-Fortuna, de la qual dista 10,2 km, de la línia RENFE Madrid–Albacete-Múrcia-Cartagena (Línia LR15). L'aeroport més pròxim és el de Múrcia-San Javier, situat a 73,2 km.

Accessos a la presa i embassament

L'accés a la presa s'efectua des de Múrcia a través de la carretera Nacional 301 de Madrid a Cartagena, enllaçant a l'esquerra en la població d'Archena a través de la carretera autonòmica de segon orde MU-411; prenent la carretera autonòmica de segon orde MU-530 d'Archena a Mula es troba, a uns sis quilòmetres (6 Km), el Camí de Servici del Canal Posttransvasament del Marge Dret del Segura i seguint allí cap a la dreta es troben les instal•lacions de la Presa a uns quatre quilòmetres dos-cents metres (4,2 Km). Estes instal•lacions estan comunicades amb la seu central de la Confederació Hidrogràfica del Segura a través d'un equip emissor-receptor; hi ha, al seu torn, una línia telefònica amb el número 968 67 10 14.

La ciutat pròxima més important és Múrcia, de la qual dista 34,1 km. Nuclis de menor importància però també pròxims són: Molina de Segura (23,6 km), Alcantarilla (30,4 km) i Cieza (33,9 km). La població més pròxima (sense tindre en compte xicotet grups dispersos de població) és Archena, situada a 10,2 km.

L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar