Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Moro

EMBASSAMENTS

Embassament del Moro

Situació

La presa de la Rambla del Moro i el seu entorn es troben localitzats en el full 891, CIEZA, de l'IGN (o 26-35 del Servici Geogràfic d'Exèrcit) a escala 1:50.000. El territori correspon a la província de Múrcia, termes municipals de Cieza i Abarán.

La intersecció de l'eix de la presa amb el llit del riu es produïx en el punt de coordenades geogràfiques següents:

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=642.975
Y=4.232.697

Les coordenades geogràfiques (referides al meridià de Greenwich) són:
38º 13' 55'' Latitude Nord
1º 21' 54'' Longitude Aquest

La presa es troba situada en el llit natural denominat Rambla del Moro, en un estretiment de la vall a uns 4 km aigües amunt de la seua confluència amb el riu Segura.

Les poblacions de Cieza i Abarán flanquegen l’esmentada desembocadura; ambdues poblacions queden a uns cinc quilòmetres de distància de la presa per carretera.

Accessos a la presa i embassament

L'accés principal a la presa des de Múrcia es realitza per l'autovia A-30 direcció Madrid. Aproximadament uns 5 km abans d'arribar a Cieza en l'eixida número 358, es pren una desviació per a un canvi de sentit i s'enllaça amb la N-301, en direcció Abarán. Posteriorment a uns 500 m es gira a l'esquerra per a accedir al camí de servici de la presa que creua per un pas inferior davall la A-30. A uns 700 m s'arriba a la coronació de la presa.

L'accés secundari a la presa es realitza de la mateixa manera a través de l'autovia A-30 per l'eixida a la carretera MU-402 en direcció a l'estació de ferrocarril de Blanca. A 200 m de l'encreuament partix el camí rural a-22 cap a l'esquerra. Prosseguint per este camí apareix a l'esquerra un encreuament cap a la Casa del Ricote. Este camí conduïx directament cap a l'estrep esquerre de la presa.

En el camí principal d'accés a la presa, just a l'arribada de l'estrep dret, es produïx una distribució de camins, i la primera eixida per l'esquerra és l'accés a la Casa d'Administració. Continuant de front es troba el camí d'accés a la coronació de la presa i a la dreta una carretera d'accés al bol amortidor

L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar