Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > La Risca

Embassaments

Embassament de La Risca

Accessos a la presa i embassament

L'accés a la presa des de Múrcia es realitza per l'autovia C-415 amb direcció a Caravaca de la Cruz, carretera desplegada que partix des de l'autovia A-7 o del Mediterrani, dins del terme municipal d'Alcantarilla, als voltants de la capital de la regió.

Des de Caravaca de la Cruz (a uns 75 km de Múrcia) es continua durant uns 13 km per la carretera autonòmica de 2n ordre C-415 en direcció nord cap a Moratalla.

Des d'eixa localitat es pren la carretera autonòmica local MU-703, que voreja la Sierra de los Álamos pel seu flanc sud. Després d'uns 23 km s'arriba al paratge de Campo de San Juan, des d'on partix el camí d'accés.
 

Plano Accesos a la Presa de La Risca
Accessos a la Presa de La Risca

El camí d'accés a la presa voreja el marge dret de l'embassament i arriba a la presa després de recórrer uns 1.500 metres. Després de la presa, ja en el marge esquerre, el camí es prolonga amb un ramal d'uns 350 m aproximadament, amb accés a la carretera de la pedania de La Risca.

La calçada és de 5 m d'amplària amb dos voreres d'emergència de 0,50 m. El ferm està constituït, de baix cap amunt, per una subbase de llast natural de 0,25 m de grossària, una base de llast artificial de 0,20 m de grossària i una capa de rodament a base de mescla bituminosa en calent tipus S-20.

Altres possibles accessos a la presa, en el cas que es trobe tallada la carretera MU-703, des de Moratalla fins a la presa són els següents:

  • Des de Caravaca de la Cruz per la carretera autonòmica de 1r ordre C-330 per uns 13 km fins a la desviació per Archivel. Des d'esta desviació, en direcció Archivel, recorrent la carretera autonòmica local MU-702 per uns 34 km fins a l'encreuament amb la MU-703. Des d'este encreuament prenent la MU-703 en direcció Moratalla, es troba la desviació cap a la presa a uns 5 km.
  • Des de Caravaca de la Cruz cap a Moratalla. Des de Moratalla per la carretera autonòmica de 2º orde C-3211 per uns 21 km fins a l'encreuament amb carretera autonòmica local B-30. Des d'esta carretera, fins a Benízar i després en direcció El Sabinar, per uns 10 km fins a l'encreuament amb la carretera local que conduïx a la presa. Des de l'encreuament fins a la presa la longitud del camí d'accés és de quelcom menys de 5 km.

abans següent tornar