Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Cenajo

EMBASSAMENTS

Embassament del Cenajo

Situació

La presa del Cenajo s'ubica en el riu Segura, a cavall entre les províncies d'Albacete i Múrcia, en el denominat estret de la Herradura. El marge dret de la tancada pertany al terme municipal de Moratalla (Múrcia), mentres que el marge esquerre s'ubica en el terme d'Hellín (Albacete). L'embassament creat per la presa també ocupa terrenys dels termes municipals de Socovos i Férez, ambdós a la província d'Albacete.

La intersecció de l'eix de la presa amb el llit del riu es produïx en el punt de coordenades geogràfiques següents:

Les coordenades geogràfiques (referides al meridià de Greenwich) són:
Longitude 1° 46' 29,48" Oest
Latitude 38° 21' 50,88" Nord

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=606.925
Y=4.247.085

Les instal•lacions de la presa i l'embassament es localitzen en el full número 868 “Isso”, del Mapa Geogràfic Nacional a escala 1:50.000, editat per l'Institut Geogràfic Nacional.

Accessos a la presa i embassament

L'accés a la zona de la presa pel marge esquerre s'efectua des de la carretera autonòmica CM-412 d'Almansa a Ciudad Real, en el seu tram Hellín - Elche de la Sierra. A 14 km d'Hellín s'accedix per l'esquerra a la carretera que arriba a les instal•lacions i creua la coronació de la presa. L'accés pel marge dret pot realitzar-se des de la carretera autonòmica MU-510 de Calasparra a Moratalla en una desviació a la dreta a 6 km de Calasparra (direcció El Chopillo) que, després d'un recorregut de 13 km, arriba a la carretera d'accés a la presa, a uns 4 km d'esta. Hi ha un accés alternatiu a esta intersecció des de la carretera autonòmica C-3314, de Caravaca a Jumilla, en el seu tram Calasparra - Venta del Olivo. A 2 km de Calasparra es pren una desviació a l'esquerra, amb direcció Las Minas, que conduïx a la carretera d'accés a la presa pel marge dret.


L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar