Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

Estàs en :: Inicio > Informació > Resum de dades bàsiques > Cartografía > Servicios web de mapas > Vuelo Americano USAF56

El Vol Americà de 1956 (USAF56) en la Conca del Segura

La Confederació Hidrogràfica del Segura ha completat en l'any 2011 la col·lecció de ortofotografías aèries procedents del vol fotogramétrico realitzat per l'exèrcit americà en 1956 i 1957, conegut com Vol Americà de la sèrie B.

Adreça d'accés al servei WMTS: https://www.chsegura.es/wmts/usaf56?

Amb aquest treball, que abasta un milió d'hectàrees, es completa la cobertura d'imatges del vol americà en l'àmbit de la Conca del Segura i en els regadius de la Conca del Xúquer que es reguen amb aigües del Segura.

Les comunitats autònomes Regió de Múrcia i Andalusia han realitzat en anys anteriors un treball similar en el seu àmbit geogràfic, que se suma a les ortofotos elaborades per la Conferederación del Segura per a obtenir una cobertura contínua

X: 478824 / Y: 4108181 ETRS89 Huso 30N

Publicació en internet

Servei WMTS: Les ortofotos es publiquen en internet sota el servei estàndard de mapes Web Map Tile Service (WMTS), per al seu ús lliure sense necessitat de descàrrega en un Sistema d'Informació Geogràfica. Les adreces de connexió són les següents:

  • Connexió a la capa de ortofotos USAF56 oferida per la CHS:
    https://www.chsegura.es/wmts/usaf56?

(S'ha de tenir en compte que són serveis cartogràfics i no es pot accedir a ells des d'un navegador convencional, s'ha d'utilitzar des d'un navegador WMTS que admeta aquest tipus de connexió.)

També és possible descarregar els arxius de la Conca del Segura a través del protocol FTP en l'adreça ftp://ftp.chsegura.es/oph/cartografia.

Ací pot veure les condicions d'ús i descàrrega.

Característiques tècniques de les ortofotos USAF56

  • Vol realitzat en 1956 i 1957.
  • Ortofotografías en blanc i negre.
  • Resolució geomètrica de 1 metre per píxel.
  • Precisió comprovada de 1 metre (Error Mig Cuadrático) en X i en I.
  • Sistema de referència de coordenades ETRS89, fus 30 (codi EPSG: 25830).
  • Escala del vol 1:31.500, altura de vol 5.500 metres, en passades en adreça Aquest-Oest.

Más informació tècnica

Avió Beechcraft RC-45F utilitzat per a la realització dels vols fotogramétricos

Interès de les imatges

A més del valor intrínsec de les imatges històriques, les fotografies aèries obtingudes en 1956 i 1957 aporten una informació molt valuosa per a la Confederació Hidrogràfica, ja que representen l'estat de les infraestructures, construccions, hidrografía, sòl i vegetació, en una època d'inici de grans canvis en el territori. Representa una foto fixa de la situació dels regadius després de la publicació del transcendent Decret d'ordenació dels regadius de 25 d'abril de 1953, normativa que continua sent una eina fonamental en la gestió dels regadius de la conca del Segura.

Les imatges també resulten de gran interès per a tot tipus d'estudis històrics, urbanístics, geològics o ambientals.

volver