Socis

EL PROJECTE

Logo proyecto LIFE  Logo RED NATURA 2000.  Logo proyecto LIFE+ RIPISILVANATURA

Socis

En el projecte participaran com a socis beneficiaris:


  • Confederación Hidrográfica del Segura.


    La CHS, com a coordinador del projecte, participarà de diferents formes en la pràctica totalitat de les accions que es desenvoluparan en les seues diferents fases, assumint de manera exclusiva l'actuació de partió, l'eliminació de brins i les accions de gestió del projecte.
  • Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia (Subdirecció General de Medi natural)

    La Comunitat Autònoma de Múrcia, a través de la Subdirecció General de Medi natural, és la principal responsable del desenvolupament del Codi de Bones Pràctiques Agrícoles respectuoses amb la Ripisilva, els protocols d'actuació davant la detecció de EEIs, de la Xarxa d'Alerta Primerenca a través de les noves Tecnologies de la Informació i Comunicació, així com del desenvolupament de la xarxa de Custòdia del Territori. Igualment s'ocuparà del Programa de control de EEIs Arbòries mitjançant Estratègies d'Enginyeria Ecològica per a fomentar la competència directa de les espècies autòctones del lloc, del control d'EEI de fauna, de la prevenció d'incendis, de l'abalisament de línies elèctriques, la instal·lació d'observatoris d'ocells i àrees recreatives i de la instal·lació de panells informatius.
  • Universitat de Múrcia (Departaments d'Ecologia i Hidrologia, i de Zoologia i Antropologia Física, Facultat de Biologia).

    Els grups d'investigació del departament Zoologia bàsica i aplicada a la gestió i la conservació i del departament d'Ecologia i Hidrologia de la Universitat de Múrcia són els encarregats de les tasques d'Avaluació Inicial, establiment de Condicions de Referència i Indicadors Ecològics de Seguiment. Coordinen la redacció de l'estratègia integral per a la gestió i el control de les EEIs, i avaluaran l'impacte d'aquestes espècies a nivell socioeconòmic i ecològic. A més, dins de les tasques de monitoratge del projecte, s'encarreguen del Seguiment dels Hàbitats Riparios Autòctons (HRAs) i la seua biodiversitat associada en les Estacions de Monitoratge Ecològic (EMA) i de l'Avaluació final.
  • Associació de Naturalistes del Sud-est ANSE.

    L'associació de Naturalistes del Sud-est ANSE és un participant clau en les accions de comunicació i difusió del projecte, destacant el seu paper en els programes d'Educació i Voluntariat ambiental i, en col·laboració amb la CARM, en l'establiment de la Xarxa de Custòdia del Territori. També realitzarà una campanya dirigida a clíniques veterinàries i botigues de mascotes per a sensibilitzar sobre els impactes de l'alliberament voluntari d'EEI de fauna. A més, dins de les accions preliminars participa en les labors d'inventari i Avaluació Inicial, establiment de Condicions de Referència i Indicadors Ecològics de Seguiment associades al riu i la seua ribera.
  • Ajuntament de Calasparra.

    L'Ajuntament de Calasparra elaborarà un catàleg d'arbres singulars, i desenvoluparà un Pla Director municipal de gestió arbrat i zones verdes. També organitzarà esdeveniments de difusió i sensibilització amb edició de materials divulgatius, a més de tallers internacionals, com el seminari sobre l'hàbitat 92A0.
  • Ajuntament de Cieza.

    L'Ajuntament de Cieza realitzarà un estudi de protecció i un seguiment dels seus hàbitats autòctons riparios, coordinarà les tasques de sensibilització i difusió i organitzarà un seminari internacional sobre Espècies Exòtiques Invasores riparias. Igual que l'Ajuntament de Calasparra, desenvoluparà un Pla Director municipal de gestió arbrat i zones verdes.

Els socis del projecte a Calasparra

Certificación ENS media
Certificación ISO 27001